Аналіз невизначеності результатів моделювання процесів емісії парникових газів від виробництва металів у Польщі - Чарковська, Н.В.; Бунь, Р.А. (Искусственный интеллект, 2014)
В статті представлено розроблені математичні моделі процесів емісії парникових газів від металургійної
промисловості Польщі. У результаті обчислювальних експериментів отримано оцінки емісій парникових
газів на рівні підприємств з виробництва металів, просторові кадастри емісій проілюстровані на цифрових
картах. Розроблено програмний інструментарій для оцінювання невизначеностей емісій парникових газів та
здійснено їх аналіз. В статье разработаны математические модели процессов эмиссии парниковых газов от металлургической
промышленности Польши. В результате вычислительных экспериментов получены оценки эмиссий
парниковых газов на уровне предприятий по производству металлов, пространственные кадастры эмиссий
проиллюстрированы на цифровых картах. Разработан программный инструментарий для оценивания
неопределенностей эмиссий парниковых газов и осуществлен их анализ. In this article the mathematical models of greenhouse gas emission processes from the iron and steel industry
in Poland have been presented. In the result of numerical experiments the estimates of greenhouse gas
emissions on the level of metal production plants have been obtained, spatial cadastres of emission have been
illustrated as digital maps. The software tools for the assessment of the uncertainties of greenhouse gas
emissions have been developed and their analysis has been carried out.