До питання про цифрові моделі ґрунтів - Крячок, О.С.; Білянкіна, Т.І. (Искусственный интеллект, 2014)
Проаналізовано існуючі методи і засоби проектування ґрунтів на промисловому будівельному майданчику.
Удосконалено метод побудови цифрових моделей ґрунтів шляхом використання кількох типів інтерполяції
для покращення точності розрахунків. Розроблено компоненти комп’ютерної системи для побудови цифрових
моделей ґрунтів. Проанализированы существующие методы и средства проектирования грунтов на промышленной
строительной площадке. Усовершенствован метод построения цифровых моделей грунтов путем
использования нескольких типов интерполяции для повышения точности расчетов. Разработаны
компоненты компьютерной системы для построения цифровых моделей грунтов. The methods and design tools for soils of industrial construction plants was analysed. The method of constructing
digital models for soil base was improved. The components of computer system for soil digital models building was
developed.