Штучний інтелект підвищення функціональної стійкості бортових інформаційно-керуючих комплексів високошвидкісних транспортних засобів - Косенко, В.Р. (Искусственный интеллект, 2014)
Розглянуто методику підвищення функціональної стійкості бортових інформаційно-керуючих комплексів
вільних транспортних засобів. Запропоновані моделі, методи та засоби автоматизації процесу керування
ергатичними інноваційними системами транспорту. У той час, коли підвищуються ризики виникнення
критичних (кризових) ситуацій, що завдані діями факторів зовнішнього середовища та загрожують аваріями
та катастрофами, вони забезпечують гарантування функціональної стійкості у єдиному просторово-часовому континуумі. В статье рассмотрена методика повышения функциональной устойчивости бортовых информационно-
управляющих комплексов свободных транспортных средств. Предложенные модели, методы и средства
автоматизации процесса управления эргатическими инновационными системами транспорта. В то время,
когда повышаются риски возникновения критических (кризисных) ситуаций, причиненные действиями
факторов внешней среды, и угрожают авариями и катастрофами, они обеспечивают обеспечения функциональной устойчивости в едином пространственно-временном континууме. In the article, methodology of improving functional stability board information and control systems available
vehicles are considered. The proposed models, methods and tools for automating the process control ergatic
innovative systems of transport. At a time when increases the risk of critical (crisis) situations caused by the
actions of environmental factors and threatening accidents and disasters, they provide security functional
stability in a single space-time continuum.