Похiднi малеiмiду i дигiдропiролу як потенцiйнi антипролiферативнi та апоптозiндукуючi сполуки - Харчук, I.В.; Андрухов, О.; Островська, Г.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2012)
Встановлено здатнiсть нових АТФ-конкурентних iнгiбiторiв тирозинкiназ похiдного малеiмiду МI-1 та похiдного дигiдропiролу Д-1 пригнiчувати життєздатнiсть та пролiферативну активнiсть клiтин остеосаркоми лiнiї MG-63 на 80% завдяки зупинцi клiтинного циклу перед реплiкацiєю ДНК. Активацiя апоптозу є одним з можливих механiзмiв протипухлинної активностi нових сполук. Установлена способность новых АТФ-конкурентных ингибиторов тирозинкиназ производного малеимида МИ-1 и производного дигидропиррола Д-1 подавлять жизнеспособность
и пролиферативную активность клеток остеосаркомы линии MG-63 на 80% благодаря остановке клеточного цикла перед репликацией ДНК. Активация апоптоза является одним из возможных механизмов противоопухолевой активности новых соединений. The capacity of novel ATP-competitive inhibitors of tyrosine kinases, maleimide derivative MI-1
and dihydropyrrol derivative D-1, to inhibit the viability and the proliferative activity of osteosarcoma cells line MG-63 to 80% due to cell cycle arrest before DNA replication has been established. Activation of apoptosis is one of the possible mechanisms of antitumor activity of the novel
compounds.