Комплекси включення циклодекстринів з альбуміном - Бабич, І.В.; Рябов, С.В.; Бойко, В.В.; Дмитрієва, Т.В.; Бортницький, В.І.; Козлов, О.В.; Керча, Ю.Ю. (Доповіді НАН України, 2013)
Методами УФ спектроскопiї та пiролiтичної мас-спектрометрiї вивчали особливостi
комплексiв включення, отриманих на основi циклодекстринiв (β-ЦД й ГП-β-ЦД) та бiлка — бичачого сироваткового альбумiну при рiзних мольних спiввiдношеннях компонентiв. Отриманi результати можуть слугувати пiдгрунтям для подальших дослiджень
по створенню аналогiчних систем на основi рiзних протеїнiв для потреб медицини. Методами УФ спектроскопии и пиролитической масс-спектрометрии изучали особенности
комплексов включения циклодекстринов (β-ЦД и ГП-β-ЦД) и белка — бычьего сывороточного альбумина при разных мольных соотношениях компонентов. Полученные результаты могут служить основой для дальнейших исследований по созданию аналогичных систем на основе различных протеинов для медицинских целей. Involving UV–Vis spectroscopy and pyrolytic mass-spectrometry, the peculiarities of inclusion complexes based on cyclodextrins (β-CD and HP-β-CD) and bovine serum albumin BSA (at different molar ratios) are investigated. The results obtained could be a basis for the further development and research of analogous systems based on different proteins to be applied to medicine.