Розробка методу синтезу фолат-кон'югованого фероцену - Макеєва, Л.В.; Гладир, І.І.; Рожнова, Р.А.; Демченко, І.Б. (Доповіді НАН України, 2013)
Розроблено метод кон’югацiї фолiєвої кислоти до фероцену через стадiю синтезу фероценкарбонової кислоти. Встановлено оптимальнi умови синтезу фолат-кон’югованого фероцену шляхом проведення ряду модельних реакцiй фолiєвої кислоти з N,N′-
дициклогексилкарбодиiмiдом. Разработан метод конъюгации фолиевой кислоты с ферроценом через стадию синтеза ферроценкарбоновой кислоты. Установлены оптимальные условия синтеза фолат-конъюгированного ферроцена путем проведения ряда модельных реакций фолиевой кислоты с N,N′-дициклогексилкарбодиимидом. The method of folic acid conjugation to ferrocene due to the synthesis of ferrocenecarboxylic acid
is developed. The optimal conditions of synthesis of folate-ferrocene conjugate are determined via
a number of model reactions of folic acid with N,N′-dicyclohexylcarbodiimide.