Наближення розривних функцій розривними сплайнами на прямокутнику з однією криволінійною стороною - Литвин, О.М.; Першина, Ю.І. (Доповіді НАН України, 2013)
Наводиться метод побудови розривних iнтерполяцiйних та апроксимацiйних сплайнiв для наближення розривних функцiй, область визначення яких розбивається на криволiнiйнi трапецiї. Причому побудованi розривнi сплайни включають в себе, як частинний випадок, класичнi неперервнi сплайни. Приведен метод построения разрывных интерполяционных и аппроксимационных сплайнов для приближения разрывных функций, область определения которых разбивается на криволинейные трапеции. Причем построенные сплайны включают в себя, как частный случай, классические непрерывные сплайны. A method of construction of discontinuous interpolation and approximation splines for the approximation of the discontinuous functions whose domain of definition is divided into curvilinear trapezoids is presented. The constructed discontinuous splines include classical continuous splines as a special case.