Математичне моделювання руху тривісного еліпсоїда в капілярі, що заповнений в'язкою рідиною - Каліон, В.А.; Таран, Є.Ю.; Дідківська, О.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглядається використання теорiї змащування й методу збурень для розв’язання задачi про рух кровi у дуже вузьких капiлярах. Еритроцит i плазма кровi моделюються
тривiсним елiпсоїдом та ньютонiвською в’язкою рiдиною вiдповiдно. Результати порiвнюються з результатами iнших авторiв. Рассматривается использование теории смазки и метода возмущений для решения задачи
о движении крови в очень узких капиллярах. Эритроцит и плазма крови моделируются
трехосным эллипсоидом и ньютоновской вязкой жидкостью соответственно. Результаты
сравниваются с результатами других авторов. Applications of lubrication theory and a perturbation method to the problems of blood flow in very
narrow capillaries are examined. The erythrocyte and plasma of blood are modeled with the threeaxial ellipsoid and with a Newtonian viscous fluid, respectively. The results are compared with
results of other authors.