Ціннісна сутність природи в контексті розвитку соціальної держави (філософсько-релігійний аспект) - Мельничук, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена аналізу природи як цінності з точки зору науки і релігії. Розглянуто питання розвитку подальших відносин у тріаді «природа – людина – держава». Статья посвящена анализу природы как ценности с точки зрения науки и религии. Рассмотрен вопрос развития дальнейших отношений в триаде «природа – человек – государство». The article is decicated to the analysis of the nature as the value in terms of science and religion. The article deals with the question of future relations within the triad “nature – human – state”.