Вплив мішечницького руху на громадсько-політичне життя Росії та України в 1918 р. - Бабічева, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті досліджується вплив мішечницького руху на суспільне життя Росії і України в 1918 р. Автор
проаналізувала психологічний портрет мішечника та з’ясувала взаємозв’язки нелегальних постачальників
з представниками державної влади. В статье исследуется влияние мешочнического движения на общественную жизнь России и Украины в
1918 г. Автор проанализировала психологический портрет мешочника, определила взаимоотношения
нелегальных снабженцев с представителями государственной власти. In the article influence of the sackers’ (meshochnik) movement to public life in Russia and Ukraine in 1918 is
investigated. The author has considered a psychological portrait of a sacker (meshochik), and also has found out
the connection between illegal suppliers and representatives of the government.