Реалізація права на освіту - Терзі, О.С.; Русін, В.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті аналізується процес формування української освіти з найдавніших часів до сьогодення. Робиться
висновок про позитивні та негативні фактори переходу до болонської системи. В статье анализируется процесс формирования украинского образования с древнейших времен до
современности. Делается вывод о позитивных и негативных факторах перехода к болонской системе. The article analyses the question of Ukrainian development of education, beginning with the ancient times till
nowadays. The authors raise the problem of positive and negative aspects of transition of Ukraine to Bologna
educational system.