Уявлення про цивілізаційну подібність як фактор сприяння становленню російсько-латиноамериканського співробітництва у 1990-і роки в умовах формування багатополюсного світу - Семенов, Д.Д. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Дослідження присвячено ролі уявлення про цивілізаційну подібність як фактора сприяння становленню
російсько-латиноамериканського співробітництва у 1990-і роки в умовах формування багатополюсного світу.
Автором розглянуто уявлення про ідентичність політичних, соціально-економічних і духовно-культурних
процесів, які проходили в Росії (СРСР) та країнах Латинської Америки починаючи з середини 1980-х років,
а також уявлення про культурно-цивілізаційну спорідненість між ними. Исследование посвящено роли представления о цивилизационном сходстве как факторе содействия рос-
сийско-латиноамериканскому сотрудничеству в 1990-е годы в условиях формирования многополюсного
мира. Автором рассмотрены представления об идентичности политических, социально-экономических и
духовно-культурных процессов, проходивших в России (СССР) и странах Латинской Америки начиная с
середины 1980-х годов, а также представления о культурно-цивилизационном родстве между ними. Th article is devoted to the research the role of ideas about the similarity of civilization as a factor in promoting
Russian and Latin-American cooperation in the 1990s in the formation of multipolar world. The author has
examined the ideas of the identity of political, socio-economic, spiritual and cultural processes that took place in
Russia (USSR) and Latin America since the mid 1980s, as well as concthtions of cultural and civilizational
kinship between them.