Інженерно-технічні кадри чорної металургії Донбасу (1965 – 1980-і рр.) - Сергєєва, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розглядаються інженерно-технічні працівники (далі – ІТП) чорної металургії Донбасу впродовж
1965 – 1980-х років. Аналізуючи діяльність інженерів і техніків, автор акцентує увагу на проблемах, які
виникли у галузі, і приходить до висновку, що, незважаючи на загальне збільшення чисельності ІТП у
чорній металургії Донбасу, покращення їх професійно-освітнього рівня, участі у раціоналізаторстві і
винахідництві, виробничі проблеми у галузі не зникли, а навпаки, ставали все гострішими. В статье рассматриваются инженерно-технические работники (ИТР) черной металлургии Донбасса на
протяжении 1965 – 1980-х годов. Анализируя деятельность инженеров и техников, автор акцентирует
внимание на проблемах, которые возникли в отрасли, и приходит к выводу, что, несмотря на общее
увеличение численности ИТР в черной металлургии Донбасса, улучшение их профессионального и
образовательного уровней, участие в рационализаторстве и изобретательстве, производственные проблемы
в черной металлургии не исчезли, а наоборот, становились острее. The article deals with engineering and technical workers (ITW) at steel industry Donbass during 1965 – 1980.
Analyzing the activities of engineers and technicians, the author focuses on the problems that appeared in the
industry. The researcher concludes that, despite the overall increase in the number of engineers at the Donbass
steel industry, the improvement of their professional and educational levels, participation in innovation and
invention, production problems at the steel industry did not disappear but became sharper instead.