Українська політична нація – міф чи реальність? - Поліщук, О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розглядаються концепції української політичної нації та аналізується процес її становлення.
Звертається увага на буття української нації: соціально-економічну, політичну та духовну кризи, при
цьому з’ясовуються точки консолідації українського соціуму. Розкриваються основні ознаки політичної
нації і умови, за яких вона може відбутися. В статье рассматриваются концепции украинской политической нации и анализируется процесс ее
становления. Обращается внимание на бытие украинской нации: социально-экономический, политический
и духовный кризисы, при этом выясняются точки консолидации украинского социума. Раскрываются
основные признаки политической нации и условия, в которых она может состояться. In the article conceptions of Ukrainian political nation are studied and the process of its formation is analyzed.
The attention is paid to the existence of Ukrainian nation: socio-economic, political, and spiritual crises, the
points of Ukrainian society consolidation are studied as well. The main features of political nation and the
conditions under which it can take place are revealed.