Країни Скандинавії на початковому етапі європейської інтеграції - Мурза, Н.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Представлена стаття висвітлює особливості побудови системи взаємодії країн Скандинавії з Європейським союзом. Розглянуто початковий етап формування особливої моделі євроінтеграції зазначених країн. Проаналізовано основні чинники поглиблення співпраці скандинавських держав у контексті побудови єдиної Європи. Пропонується умовний поділ початкового етапу євроінтеграції країн Скандинавії на 3 періоди. В статье рассмотрены особенности системы взаимодействия стран Скандинавии с Европейским союзом. Рассмотрен начальный этап формирования особенной модели евроинтеграции названных стран. Проанали- зированы основные факторы углубления сотрудничества скандинавских стран в контексте строительства единой Европы. Предложено условное деление начального этапа евроинтеграции стран Скандинавии на три периода. The features of cooperation between Scandinavian countries and EU are researched in the article. The earlier stage of European integration of Scandinavian countries is developed. The main factors of Scandinavian cooperation are revived. The particular partition of the integration first stage is proposed.