Формування та розвиток відомчої системи освіти МВС періоду існування УРСР - Бригунець, В.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті на основі аналізу наукової літератури, документальних і архівних джерел розглядаються основні
аспекти розвитку відомчої системи освіти в УСРР. Значну увагу приділено способам вирішення кадрових
проблем органів міліції. В работе рассматриваются основные аспекты развития ведомственной системы образования в УССР.
Особенное внимание уделено способам решения кадровых проблем органов милиции. In the article it is observed the fundamental aspects of the development of the professional system of education
in the Ukrainian Soviet Socialist Republic. Special attention is paid to the ways of decision of the problems of
the police organs.