Культура доброчинності як вияв гуманізму: Греко-католицька церква в Другій Речі Посполитій - Гнот, С.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті висвітлено історичні аспекти розвитку Греко-католицької церкви у міжвоєнний період. Акцентовано
увагу на доброчинних акціях церкви, що залишилися поза увагою державних структур по відношенню до
українського населення. В статье исследованы исторические аспекты развития Греко-католической церкви в междувоенный период.
Акцентировано внимание на благотворительных акциях церкви, которые остались вне сферы внимания
государственных структур по отношению к украинскому населению. Historical aspects of the development of Greek Catholic Church in the interwar period are elucidated in the
article. Attention is concentrated on the charitable events of church that were left behind the influence of state
authorities as to Ukrainian population.