Образ жінки періоду хрущовської «відлиги» на сторінках журналу «Радянська жінка» - М’якоход, Л.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті аналізуються матеріали журналу «Радянська жінка» як історичного джерела. На основі публікацій
періодичного видання висвітлюється образ жінки періоду середини 50-х – першої половини 60-х років
ХХ століття. Розглядається вплив процесу лібералізації в країні часів хрущовської «відлиги» на створення
образу жінки в періодиці. Автором звертається увага на зміну жіночого образу у щомісячнику порівняно з
попереднім періодом. Робиться висновок стосовно характерних рис образу жінки, який відображався на
сторінках даного журналу. В статье анализируются материалы журнала «Радянська жінка» как исторического источника. На основе
публикаций периодического издания освещается образ женщины в период середины 50-х – первой
половины 60-х годов ХХ века. Рассматривается влияние процесса либерализации в стране времен
хрущевской «оттепели» на создание образа женщины в периодике. Автор обращает внимание на
изменение женского образа в ежемесячнике в сравнении с предыдущим периодом. Делается вывод
относительно характерных черт образа женщины, который отражался на страницах данного журнала. The article analyzes the materials of the magazine “Radians’ka Zhinka” (“Soviet Woman”) as the historical
source. On the bases of publications of the periodical, woman’s image at the time of the middle 1950s to early
1960s are shown. The attention is focused at the influence of the process of liberalization in the country during
the period of the Khrushchev’s Thaw to the creation of woman’s image in periodical. The author pays attention
to the changes of woman’s image compared with the previous period. The conclusion regarding the characteristics
of the woman’s image, which was displayed in this magazine, has been made.