Проблема сімейного виховання в педагогіці Макаренка - Рощина, Л.О.; Корбань, Л.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті з’ясовано місце сім’ї як інституту соціалізації за педагогічною системою А.С. Макаренка.
Проаналізовано основні напрямки сімейного виховання, визначена роль батька та матері в цьому процесі,
показано значення корисної праці у вихованні працелюбності та полегшенні процесу соціалізації дитини. В статье определено место семьи как института социализации в соответствии с педагогической системой
А.С. Макаренко. Проанализированы основные направления семейного воспитания, определена роль отца
и матери в этом процессе, показано значение полезного труда в воспитании любви к работе и облегчении
процесса социализации ребенка. In the article the place of a family as an institution of socialization in accordance with the educational system of
A.S. Makarenko is defined. The main directions of family education are analized, the role of father and mother
in this process is defined, the importance of useful work in cultivation of love to work and simplification of the
process of socialization of a child is shown.