Проблеми розвитку аграрного сектора (друга половина 1940-х — перша половина 1960-х рр.) - Плющ, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті зроблено спробу з’ясувати проблеми українського села у
повоєнні роки: намагання тоталітарної системи вирішити кризові явища
в аграрному секторі за рахунок трудящих; пагубні наслідки реформаторської політики М.Хрущова, невдалі експерименти у сільському
господарстві. В статье сделана попытка выяснить проблемы украинской деревни в
послевоенные годы: стремление тоталитарной системы решить кризисные явления в аграрном секторе за счет трудящихся; пагубные последствия реформаторской политики Н.Хрущова, неудачные эксперименты в
сельском хозяйстве. In the article the attempt to find out the problems of the Ukrainian village
in the postwar years has been made: the attempts of totalitarian system to solve
the crisis in the agrarian sector at the expense of workers, the adverse effects
of the reforming politics of N. Khrushchov, unsuccessful experiments in
agriculture.