Релігійний досвід в житті віруючих України (середина 1940-х – середина 1980-х років) - Бондарчук, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті аналізуються прояви релігійного досвіду віруючих УРСР. Автор висвітлює його специфіку у вірян різних конфесій, методи, які практикувалися для його набування. Окрема увага приділена вищим формам релігійного досвіду — містичним переживанням. Розглянуто також прояви псевдорелігйного досвіду. В статье анализируются проявления религиозного опыта верующих УССР. Автор освещает его специфику у верующих разных конфессий, методы, которые практиковались для его приобретения. Внимание уделяется высшим формам религиозного опыта — мистическим переживаниям. Рассмотрено также проявления псевдорелигиозного опыта. The article deals with the manifestations of religious experience of believers in the USSR. The author covers its specific character in the life of believers of different confessions, methods aimed for its obtaining. The attention is given up to the higher forms of religious experience — mystical experience. Also manifestations of pseudo-religious experience are examined.