Діяльність УТГІ в контексті легального видавничого руху періоду Другої світової війни - Головата, Л. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті розкрито зміст роботи Українського технічно-господарського інституту в Подєбрадах у роки Другої світової війни; механізм
випуску, поширення, цензурування видань; взаємини видавців з контролюючими органами окупаційних властей у Празі. В статье исследуется деятельность Украинского технико-хозяйственного института в Подебрадах в годы Второй мировой войны; механизм
выпуска, цензуры изданий; взаимоотношения издателей и контролирующих
органов оккупационных властей в Праге. In my article I examine the content of work of the Ukrainian TechnicalAgricultural
Institute of Podebrady (UTHI) during II World War; mechanism of
editions issue, distribution and censorship; relationships of editors with
supervisory bodies of occupation powers in Prague.