До питання про візуальне як джерело історичних досліджень - Рабенчук, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
Стаття знайомить читача з поняттям «візуальний поворот», розкриває місце сфери візуального у сучасній гуманітаристиці, показує можливість та необхідність використання візуальних матеріалів у ході історичних досліджень як повноцінного джерела. Статья знакомит читателя с понятием «визуального поворота»,
раскрывает место сферы визуального в современной гуманитаристике,
показывает возможность и необходимость использования визуальных
материалов в ходе исторических исследований как полноценного источника. The article deals with notion of “visual turn”, and exposes the place of visual
sphere in the contemporary human studies, shows ability and necessity of using
visual materials in the historical research as valuable source.