Про «економічне місництво» у політичній діяльності Петра Шелеста - Бажан, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
У статті на основі мемуарної літератури та архівних документів розглядаються господарчі ініціативи першого секретаря ЦК КПУ Петра Шелеста, спрямовані на посилення економічного суверенітету Української РСР в другій половині 1960-х — початку 1970-х років. В статье на базе мемуарной литературы и архивных документов рассматривается хозяйственные инициативы первого секретаря ЦК КПУ Петра Шелеста, направленные на усиление экономического суверенитета Украинской ССР во второй половине 1960-х — начала 1970-х годов. Drawing from memoirs and archival evidence, the article examines Petro Shelest’s activities aimed at the strengthening of the economic potential of the Ukrainian Republic in the second half of the 1960s — early 1970s.