Бюджети міського населення України в період НЕПу - Ямполець, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
Проаналізовано процеси, що відбувались в бюджеті основних виробничих
верств міського населення (робітники і службовці) України в період НЕПу.
В цьому зв’язку охарактеризовано роль і значення партійно-державних
регуляторних заходів та виявлені їх наслідки для добробуту трудящих.
З’ясовано причини зрушень, що стались в бюджеті окремих категорій
працівників різних галузей промисловості республіки протягом 1920-х рр. Осуществлен анализ процессов, которые происходили в бюджете основных производительных слоев городского населения (рабочие и служащие)
Украины в период НЭПа. В этой связи дана характеристика роли и
значения партийно-государственных регуляторных мероприятий и выявлены их последствия для благосостояния трудящихся. Выяснены причины
изменений, произошедших в бюджете отдельных категорий работников
различных отраслей промышленности республики на протяжении
1920-х гг. The article aims to analyze the process which took part in the budget of the
main productive section of the urban population (industrial and office workers)
in Ukraine during NEP period. The role and importance of the part and state
regulating activities have been characterized and their consequences on the
workers well-being have been found out. The reasons of the changes in the budget
of certain category industrial workers of the republic in the 1920s have been
determined.