Соціальне страхування 1920–1930-х рр. в радянській історіографії - Мельничук, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2012)
В статті аналізуються праці радянських дослідників, присвячені вивченню системи соціального страхування як однієї із організаційно-правових
форм соціального захисту робітників та службовців у 20–30-х рр. ХХ ст. В статье анализируются труды советских исследователей, посвящённые изучению системы социального страхования как одной из организационно-правовых форм социальной защиты рабочих и служащих в 20–
30-х гг. ХХ в. In article are analysed works of the soviet researchers, denoted study of the
system of the social insurance as one of organizing-legal forms of social
protection worker and serving in the 20-30th of the 20th century.