Клас нових функцій для побудови дискретних моделей коливних систем з широким спектром динамічних режимів - Заяць, В.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Запропоновано новий клас спецiальних функцiй, якi є комбiнацiями показникових функцiй з довiльною основою та рiзним знаком показника. Пiдтверджено доцiльнiсть їх застосування до побудови та аналiзу нелiнiйних дискретних моделей коливних систем
з метою розширення дiапазону можливих динамiчних режимiв. Предложен новый класс специальных функций, которые являются комбинациями показательных функций с произвольной основой и разным знаком показателя. Подтверждена целесообразность их применения к построению и анализу нелинейных дискретных моделей
колебательных систем с целью расширения диапазона возможных динамических режимов. A new class of special functions that are combinations of exponential functions with an arbitrary
basis and different signs of the indicator is proposed. The expediency of their application to the
construction and the analysis of nonlinear discrete models of oscillating systems in order to extend
the range of possible dynamical regimes is substantiated.