Хімічний потенціал неоднорідної бінарної системи - Гаврюшенко, Д.А. (Доповіді НАН України, 2013)
На основi гратчастої моделi флюїду запропоновано метод розрахунку концентрацiї неоднорiдного бiнарного розчину та хiмiчного потенцiалу його компонент шляхом послiдовного врахування кореляцiйних доданкiв у розкладi хiмiчного потенцiалу. На основе решеточной модели флюида предложен метод расчета концентрации неоднородного бинарного раствора, а также химического потенциала его компонент путем последовательного учета корреляционных слагаемых в разложении химического потенциала. A method of calculation of a non-uniform binary solution concentration and the chemical potentials
of its components is proposed with regard for correlation terms in the expansion of the chemical potential within the lattice model.