Структурні основи створення хромової карбідосталі евтектичного типу з підвищеною зносостійкістю - Шевченко, О.М. (Доповіді НАН України, 2013)
За простою технологiєю отримано новий дешевий матерiал типу карбiдосталi з високими зносостiйкими властивостями. Дослiдження показали, що в результатi гарячого
пресування та термообробки в отриманому матерiалi формується досить складна гетерофазна структура внаслiдок одночасного проходження процесiв гарячої деформацiї, дифузiї та синтезу карбiдiв. По простой технологии был изготовлен новый дешевый материал типа карбидостали с высокими износостойкими свойствами. Исследования показали, что в результате горячего
прессования и термообработки в полученном материале формируется довольно сложная
гетерофазная структура вследствие одновременного прохождения процессов горячей деформации, диффузии и синтеза карбидов. A new cheap material such as carbide steel with high wear-resistant properties is obtained by a simple technology. It is shown that a rather compound heterophase structure is formed in the material as
a result of the hot-pressing and the heat treatment due to the simultaneous running of the processes
of hot deformation, diffusion, and synthesis of carbides.