Інтерферометричний метод передачі просторової фазової інформації за наявності нестаціонарних фазових завад - Гнатовський, О.В.; Держипольська, Л.А.; Медвідь, Н.В.; Негрійко, А.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Наведено результати дослiдження щодо передачi iнтерферометричної iнформацiї через
багатомодовий свiтловодний джгут, який пiддається випадковим деформацiям. Аналiзується можливiсть виключення впливу фазових змiн в джгутi на передачу оптичного сигналу. Приведены результаты исследования по передаче интерферометрической информации через многомодовый световодный жгут, который поддается случайным деформациям. Анализируется возможность исключения влияния фазовых изменений в жгуте на передачу
оптического сигнала. The results of investigation of the transfer of interferometric information through a multimode lightguiding bundle subject to random deformations are presented. The possibility to avoid the effect of
phase changes in a bundle on the transfer of an optical signal is analyzed.