Експортні поставки Української РСР у другій половині 1960-х — першій половині 1980-х років: напрямки, структура, результати - Крупина, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2011)
У статті розглядаються зовнішньоекономічна діяльність УРСР у період «застою», структура, напрямки постачання та значення експорту. За цей час розширились зовнішньоекономічні контакти УРСР, збільшився асортимент товарів, які постачались переважно до країн Ради економічної взаємодопомоги та «третього світу». Ключові слова: економічне життя, експорт, зовнішньоекономічна діяльність, «застій». В статье рассматривается внешнеэкономическая деятельность УССР в период «застоя», структура, направления поставок и их значение. За это время внешнеэкономические контакты УССР расширились, увеличился ассортимент товаров, которые поставлялись преимущественно в страны Совета экономической взаимопомощи и «третьего мира». Ключевые слова: экономическая жизнь, экспорт, внешнеэкономическая деятельность, «застой». The article is devoted to external economic activity of Ukrainian SSR in the second half of 1960th — first half of 1980th , also as its structure, the direction of supply and significance. During this time international economic relations of UkSSR were extended, assortment of commodity was increased. The commodity supplied as rule to countries of Advice of economic mutual help.