Володимир Іванович Вернадський — вчений, організатор науки, політик, публіцист - Смолій, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Розглядається творчий шлях В.І. Вернадського, його багатогранний
внесок у розвиток науки, організацію Української академії наук та інших
академічних структур. В статье рассматривается творческий путь В.И. Вернадского, организатора
Украинской академии наук и других академических структур, его многогранный вклад в
развитие российской и мировой науки. The article deals with the career of V.I. Vernadsky, a founder of the Ukrainian Academy of
Sciences and other academic institutions, his versatile contribution into the development of
Russian and world sciences.