Особливості соціальної свідомості та поведінки віруючих України (середина 1940-х — середина 1980-х рр.) - Бондарчук, П. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті висвітлюються особливості соціальної свідомості та соціальної поведінки віруючих. Автор аналізує ставлення вірян до праці, суспільного оточення. Розглядається також вплив релігійних переконань віруючих на сімейну сферу й побут. В статье освещаются особенности социального сознания и социального поведения верующих. Автор анализирует отношение верующих к труду, общественному окружению. Рассматривается также влияние религиозных убеждений верующих на семейную сферу и быт. The article elucidates the peculiarities of believers’ social consciousness and social behaviour. The author analyses the believers’ attitudes to labor and social environment. The influence of religious beliefs on family sphere and a way of life are also examined.