Деякі питання подальшого опублікування епістолярної спадщини академіка В.І. Вернадського в Україні - Новохатський, К. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Окреслено значення епістолярної спадщини В.І. Вернадського. Охарактеризовано видання його листування з українськими вченими. Обґрунтовано необхідність продовження його видання та визначено шляхи
подальшого виявлення листів. Обозначено значение эпистолярного наследия В.И. Вернадского. Охарактеризовано
издание его переписки с украинскими учеными. Обоснована необходимость продолжения ее издания и определены пути дальнейшего выявления писем. The significance of the epistolary heritage of V.I. Vernadsky is emphasized. The publication
of his correspondence with Ukrainian scientists is characterized. The necessity of continuation
of publication is validated and further steps of searching for the correspondence are defined.