Рід та родинне оточення академіка Володимира Івановича Вернадського - Томазов, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті простежується родовід Вернадських, витоки якого сяга-
ють козацьких часів. Саме з цього славного роду походить один з
найзначніших учених ХХ ст. Володимир Іванович Вернадський. Вернадські
породичалися з іншими відомими українськими родами — Константи-
новичами, Старицькими, Короленками, Модзалевськими, серед яких було
також чимало цікавих особистостей. В статье исследуется родословная рода Вернадских, истоки которого уходят в
эпоху казачины. Именно из этого славного рода происходит один из значительнейших
ученых ХХ в. Владимир Иванович Вернадский. Вернадские были связаны родством и с
другими известными украинскими родами — Констинтиновичами, Старицкими,
Короленками, Модзалевскими, среди которых было немало интересных личностей. In the article, the genealogy of Vernadsky’s family that begins from the Cossacks time has
been researched. The Vernadskys were related to other famous Ukrainian families, namely the
Konstantynovyches, the Starytskiys, the Korolenkos and the Modzalevskiys. There were many
outstanding persons among them.