Михайло Драгоманов у житті і світі Володимира Вернадського - Даниленко, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Розкривається роль М. Драгоманова у житті В. Вернадського, його
вплив на формування світогляду, ідейних позицій та переконань вченого. Рассматривается роль М. Драгоманова в жизни В. Вернадского, его влияние на
формирование мировоззрения, идейных позиций и убеждений ученого. The article deals with M. Drahomanov`s role in the life of V. Vernadsky, his influence on
the formation of the scientist’s worldview, ideas, and beliefs.