Науково-педагогічна інтелігенція України як об’єкт державної політики (середина 1950-х — перша половина 1960-х рр.) - Булгакова, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
В статті розглядаються окремі аспекти державної політики стосовно науково-педагогічної інтелігенції України в «хрущовський» період.
З’ясовано, що науково-педагогічна інтелігенція займала важливе місце в
політиці влади. В статье рассматриваются отдельные аспекты государственной политики относительно научно-педагогической интеллигенции Украины в «хрущевский» период.
Выяснено, что научно-педагогическая интеллигенция занимала важное место в политике власти. The article deals with the aspects of Soviet state policy concerning the scientific and
pedagogical intelligentsia of Ukraine in the period of the Khrushchev’s «thaw». It was found
out that this intelligentsia had taken an important role in the policy of the government.