1917 рік у щоденникових записах В.І. Вернадського - Верстюк, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Розглядається щоденник В.І. Вернадського як джерело до вивчення
революційних подій 1917 р. Аналізуються рефлексії ученого на суспільно-політичне життя Росії та України 1917 р. Рассматривается дневник В.И. Вернадского как источник к изучению революционных событий 1917 г. Анализируются рефлексии ученого на общественно-политическую
жизнь России и Украины в 1917 г. The author examines the diary written by V.I. Vernadsky as a historical source of
revolutionary events in 1917. The reflections of the scientist and the politician on the social
and political life in Russia and Ukraine in 1917 are analyzed.