Вплив І.В. Вернадського на формування світогляду засновника Української академії наук В.І. Вернадського - Іваненко, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
Статтю присвячено висвітленню значення постаті видатного українського вченого-економіста й громадсько-політичного діяча І.В. Вернадського у процесі формування системи переконань і цінностей, етичних
ідеалів і суспільно-політичних поглядів всесвітньо відомого вченого,
засновника Української академії наук, академіка В.І. Вернадського. Статья посвящена освещению значения личности выдающегося украинского
учёного-экономиста и общественно-политического деятеля И.В. Вернадского в процессе формирования системы убеждений и ценностей, этических идеалов и общественно-политических взглядов всемирно известного учёного, основателя Украинской
академии наук В.И. Вернадского. This article deals with the significance of the personality of the eminent Ukrainian
economist and public figure I.V.Vernadsky during the formation of beliefs and values system,
ethical ideals and political views of the world-renowned scientist, the founder of the Ukrainian
Academy of Sciences V.I. Vernadsky.