Ставлення Володимира Вернадського до Української революції (1917–1921 рр.) - Будзанівська, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті розглядається ставлення Володимира Вернадського до
політичних процесів в Україні у період 1917–1921 рр. Рассматривается отношение Владимира Вернадского к политическим процессам в
Украине в период 1917–1921 гг. The article deals with the attitudes of Volodymyr Vernadsky towards the political processes
in Ukraine during 1917–1921.