Проблеми соціально-економічного розвитку України у повоєнні роки (1946–1950 рр.) - Плющ, М. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті розглядаються проблеми соціально-економічного розвитку
України у роки повоєнної відбудови. Автор прагне розкрити труднощі
відновлення промислового потенціалу в умовах командно-адміністративної системи, трудові зусилля трудящих у відродженні галузей промисловості, будівництва, транспорту. В статье рассматриваются проблемы социально-экономического развития Украины в годы послевоенного восстановления. Автор стремился раскрыть трудности
восстановления промышленного потенциала в условиях командно-административной
системы, трудовой героизм трудящихся на возрождении отраслей промышленности,
строительства, транспорта. The article deals with problems of social and economic development of Ukraine in the
period of the post-war renewal. The author tried to describe the difficulties of renewal of
industrial potential in the conditions of command-administrative system, labor heroism of
workers while renewing branches of industry, building, and transport system.