Антисуспільні прояви на тлі економічних «звершень» в Україні 1950–1960-х рр. - Швидкий, В. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті ставиться проблема, яким чином економічні перетворення,
реалізація завдань внутрішньої політики в Україні 1950–1960-х років
сприяли формуванню і розвитку антисуспільних дій і настроїв населення
у середині республіки. Украине 1950–1960-х гг.
В статье ставится проблема, каким образом экономические преобразования, реализация задач внутренней политики в Украине 1950–1960-х годов способствовали формированию и развитию антиобщественных действий и настроений в самой республике. The article deals with the problem how economic reforms and realization of governmental
internal policies in Ukraine in the 1950–1960s contributed to the formation and development
of antisocial activities and moods in the republic.