Повсякденні реалії дитячих будинків Київщини у повоєнний період (1946 — початок 1950-х рр.) - Безлюдна, І. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2013)
У статті висвітлюється повсякденне життя вихованців дитячих
будинків м. Києва і Київської області у 1946 р. — на початку 1950-х рр.
Розглядається контингент вихованців, кадровий склад, матеріальна база
та влаштування вихованців дитбудинків на роботу або подальше
навчання. В статье освещается повседневная жизнь воспитанников детских домов г. Киева и
Киевской области в 1946 — начале 1950-х годов. Рассматривается контингент воспитанников, кадровый состав, материальная база и устройство воспитанников детдомов на работу или дальнейшее обучение. The article dears with the everyday life of inmates of children’s homes in Kyiv and Kyiv
oblast from 1946 till the early 1950s. Contingent of inmates, the staff, the resource base, the
following study and employment of the former inmates of children’s homes are analyzed.