Гіперболічний хрест і складність жорстко некоректних задач - Солодкий, С.Г.; Милейко, Г.Л. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено проблеми економiчної дискретизацiї жорстко некоректних задач. Запропоновано проекцiйну схему дискретизацiї, що реалiзує порядкову оцiнку мiнiмального радiуса гальоркiнської iнформацiї. Исследованы проблемы экономичной дискретизации жестко некорректных задач. Предложена проекционная схема дискретизации, реализующая порядковую оценку минимального радиуса галеркинской информации. The problems of the economic discretization of severely ill-posed problems are studied. A projection scheme of discretization is proposed. In addition, due to the scheme, the order estimate of the minimal radius of Galerkin information is found.