Концентраційна залежність фізичних властивостей розплаву NaF–LiF–NdF₃ - Булавін, Л.А.; Плевачук, Ю.О.; Склярчук, В.М.; Омельчук, А.О.; Файдюк, Н.В.; Савчук, Р.М.; Штаблавий, І.І.; Вус, В.М. (Доповіді НАН України, 2013)
У широкому температурному iнтервалi, включаючи температуру плавлення, дослiджено температурну залежнiсть в’язкостi та термоелектрорушiйної сили розплавiв NaF−LiF−NdF₃ евтектичного та перитектичного складу. Показано, що незначна змiна концентрацiї компонентiв iонної рiдинної системи приводить до iстотних змiн в’язкостi та термоелектрорушiйної сили. В широком температурном интервале, включая температуру плавления, исследована температурная зависимость вязкости и термоэлектродвижущей силы расплавов NaF−LiF−NdF₃ эвтектического и перитектического составов. Показано, что незначительное изменение концентрации компонентов ионной жидкостной системы приводит к существенным изменениям вязкости и термоэлектродвижущей силы. The temperature dependence of the viscosity and the thermoelectromotive force of NaF−LiF−NdF₃ melts in eutectic and peritectic compositions has been investigated in a wide range of temperatures including the melting temperature. It has been shown that a small variation of concentrations of ionic liquid system components leads to substantial changes of the viscosity and the thermoelectromotive force.