Грід-технологія для завдань метрології - Ляшко, С.І.; Ляшко, В.С.; Неєежмаков, П.І.; Зуб, С.І.; Зуб, С.С. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглядаються рiзнi варiанти використання прилад-елемента IE в межах iснуючої
грiд-технологiї при вирiшеннi завдань метрологiї, якi для своєї реалiзацiї потребують
використання iнформацiйних технологiй. Показано, що грiд IE є оптимальним середовищем для ефективного розв’язання задач метрологiї, що вимагають найвищого рiвня безпеки при передачi, зберiганнi та обробцi даних вимiрювань. Розкриваються новi
можливостi з вiдстежування результатiв вимiрювань та забезпечення високого рiвня надiйностi цих результатiв. Рассматриваются различные варианты использования приборного элемента IE в рамках существующей грид-технологии при решении метрологических задач, которые для своей реализации требуют применения информационных технологий. Показано, что грид IE является оптимальным окружением для эффективного решения задач измерений, которые требуют наивысшего уровня безопасности при передаче, хранении и обработке данных измерений. Раскрываются новые возможности по отслеживанию результатов измерений и обеспечению высочайшего уровня надежности этих результатов. The article describes the variety of possible IE applications within the available grid technology
for those metrology tasks, where IT support is required. The IE grid becomes an optimal environment, which can be used to effectively perform measurement tasks which have the highest level of measurement data transfer, storage, and processing safety, revealing new opportunities to trace
measurement results and to ensure a high level of reliability of these results.