Збіжність у схемі усереднення диференціально-функціональних рівнянь нейтрального типу - Малик, І.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Розглянуто достатнi умови збiжностi за ймовiрнiстю випадкових процесiв, що описуються диференцiально-функцiональними рiвняннями нейтрального типу з випадковими операторами. Достатнi умови сформульовано в термiнах коефiцiєнтiв вихiдного рiвняння. Рассмотрены достаточные условия сходимости по вероятности случайных процессов, описываемых дифференциально-функциональными уравнениями нейтрального типа со случайными операторами. Достаточные условия сформулированы в терминах коэффициентов исходного уравнения. We consider sufficient conditions for the convergence in probability of stochastic processes described
by differential-functional equations of neutral type with random operators. The sufficient conditions
are formulated in terms of the coefficients of the original equation.