Вплив солей міді на функціонування антиоксидантної системи у тканинах щурів - Цудзевич, Б.О.; Калінін, І.В. (Доповіді НАН України, 2013)
Дослiджено вплив рiзних анiонiв солей мiдi на бiохiмiчнi показники та функцiонування
антиоксидантної системи в тканинах щурiв. Показано, що введення солей мiдi з рiзним
анiонним складом в органiзм тварин впливає на кумуляцiю дослiджуваного елемента та
бiохiмiчнi показники, а також функцiонування антиоксидантної системи у тканинах щурiв. Исследовано влияние различных анионов солей меди на биохимические показатели и функционирования антиоксидантной системы в тканях крыс. Показано, что введение солей меди с различным анионным составом в организм животных влияет на кумуляции исследуемого элемента и биохимические показатели, а также функционирование антиоксидантной системы в тканях крыс. The effect of various anions of copper salts on biochemical data and functioning of the antioxidant system in rat tissues is studied. The introduction of copper salts with different anions to the organism of animals affects the element cumulation and biochemical parameters, as well as the
functioning of the antioxidant system in rat tissues.