Современные проблемы экономической науки в свете учения В. Вернадского - Дыйканбаева, Т.С. (Наука та наукознавство, 2012)
В статье освещаются глобальные проблемы, решение которых общество ожидает от ученых, в свете идей и взглядов В.И. Вернадского. Показано значение и роль экономической науки в обществе. Рассмотрены вопросы организации науки в Кыргызстане в годы после приобретения страной независимости. У статті висвітлюються глобальні проблеми, вирішення яких суспільство очікує від учених, у світлі ідей та поглядів В.І. Вернадського. Показано значення та роль економічної науки в суспільстві. Розглянуто питання організації науки в Киргизстані в роки після набуття країною незалежності Global problems are discussed, which solutions are expected by the public from scientists in light of ideas and visions of V.I.Vernadsky. The societal role and significance of economics is shown. Issues related with organization of science in Kyrgyzstan after gaining independence are analyzed.