Техніко-економічні парадигми в контексті економічної теорії технологічних змін - Жерновий, Д.В. (Наука та наукознавство, 2012)
У статті досліджуються концепція техніко-економічних парадигм (ТЕП) та деякі аспекти її практичного застосування. Відповідно до міжнародного й національного стандартів класифікації видів економічної діяльності проводиться групування галузей за рівнем технологій. Аналізуються стан і тенденції змін у технологічній структурі промислового випуску в Україні. В статье исследуются концепция технико-экономических парадигм и некоторые аспекты ее практического применения. В соответствии с международными и национальными стандартами классификаций видов экономической деятельности проводится группирование отраслей по уровню технологий. Анализируются состояние и тенденции изменений в технологической структуре промышленного выпуска в Украине. The conception of technical and economic paradigms and several aspects of its application are studied. Grouping of industries by technology level is made according to international and national standards of the economic activity classification. Trends in technology structure of the industrial output in Ukraine are analyzed.